keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Koko kansan k(r)apula


 

Nyt on siis se koko kansan krapula kun se koko kansan kapula on myyty. On aika koota itkijänaiset ja jälkiviisaat. Sitten on niistettävä nenät ja pestävä ja silitettävä paidat, otettava opiksi ja lähdettävä töihin.

Ylen aamutv:n terapia lähetyksessä elinkeinoministeri Jan Vapaavuori peräänkuulutti leveämpiä hartioita yrityselämälle. Jos minulta kysyttäisiin, niitä ei voi olettaa kasvavan vain yrityksille vaan ne täytyy kasvattaa koko kulttuurille. Meidän täytyy toimia yhdessä, yhteisen hyvän vuoksi, ei riidellä pienistä, kielistä tai kunnista. Nykyisessä maailman menossa isotkin laivat ovat vain lastuja maailman talouden laineilla. Pelilauta globaalin talouden pelissä on niin suuri, ettei kellään sen pelaajista ole enää kattavaa käsitystä pelin kulusta, puhumattakaan säännöistä.

Kun jokin kasvaa liian suureksi ymmärtää tai hallita, voi ollakin paras katsoa ihmisen ytimeen, omien kokemustensa universaaliin. Emme voi tietää mitä kiinalaiset juuri nyt suunnittelevat tai mistä amerikkalaiset aikovat tehdä sen seuraavan big thinginsä, on vain luotettava siihen mikä meistä tuntuu arvokkaalta. Laatuun kannattaa aina panostaa. Toisia kopioimalla ei koskaan voi menestyä.

Se Suomen seuraava suuri juttu voi syntyä ihan mistä tahansa, kunhan pidämme sen mahdollisena ja etsimme mahdollisuuksia, emme rajoja. Suurien menestystarinoiden takana on aina vuosien työ, kenties sukupolvien. Nyt on resurssit vapautettu ja ovi auki uudelle. Meillä on Suomessa hyvinvointia joka mahdollistaa sisältörikkaan työn, meillä on toimiva infrastruktuuri ( kiitos edellisten sukupolvien, hätäaputöiden ja jälleenrakennuksen), suhteellisen korruptio vapaa hallinto, meillä on kaunis ja arvokas luonto, meillä on paljon mitä muilta puuttuu. Meillä on kaikki mahdollisuudet, ei laiskuuteen vaan uuteen yrittämiseen.

Go Finlandia!

ML

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti