lauantai 22. joulukuuta 2012

Hyvää Joulua ja onnea uudelle vuodelle!


Joulusatu

 

Elipä kerran pieni enkelipoika nimeltä Eetu. Eetu oli nuorin kahdeksasta enkelisisaruksesta.  Siskot ja veljet olivat kaikki löytäneet aikoja sitten jotakin suojeltavaa, Eetu ei. Se askarrutti usein hänen mieltään. `Mitä minä saan suojella?`, se kyseli alituiseen vanhemmiltaan. Eetun äiti vastasi siihen joka kerta samalla tavalla; `Sinun vuorosi tulee vielä, malta vain mielesi`. Mutta Eetu kävi aina vain malttamattomammaksi.

 

Kunnes koitti päivä jolloin Eetu kuuli kahden vanhan enkeliherran keskustelevan tähän tapaan: - Se poika on ihan mahdoton. Olen jo vanha mies, enhän minä lennä enää sellaista vauhtia, että pysyisin perässä. Valitti heistä toinen. Silloin Eetu astui esiin ja hihkui: ”Minä voin auttaa! Saanko suojella sitä poikaa?” Mutta vanha enkeli epäili: ”Mahdatkohan sinä selvitä sen pojan kepposista?” `Selviän minä!` hihkui Eetu ja yritti näyttää niin vakuuttavalta kuin mahdollista. Samassa vanha enkeli sai tiedon että poika oli pulassa taas.`No tule nyt sitten mukaan`, hän myöntyi ja yhdessä he lensivät matkaan.

 

Ja siellähän poika taas oli, vanhan vaahteran korkeimmalla oksalla, vain muutaman halkeaman päässä oksan katkeamisesta ja pojan maahan mätkähtämisestä. Nyt olivat hyvät neuvot nopeasti tarpeen. ´Tuuli!`, hihkaisi Eetu, `hyvä idea`, vastasi vanha enkeli hädissään. Yhdessä he huusivat

-TUUULIIIII!- Ja niin tuuli tuli ja puuskautti kaikki vaahteran keveät keltaiset lehdet puun alle pehmeäksi kasaksi, viimehetkellä ennen kuin kirkuva ja karjuva poika putosi niiden päälle pehmeästi kuin höyhentyynylle.

 

Eetu oli innoissaan.`Tämä on juuri sitä mistä olen aina haaveillut`, hän vakuutteli vanhaa enkeliä. Siinä missä Eetu näki edessään huimia, suuria seikkailuja, vanha enkeli näki lonkan kolotusta, liian nopeita lentoon lähtöjä ja vaivalloisia alastuloja. ”No niin olkoon niin”, myöntyi vanha enkeli lopulta, toivotti vielä onnea ja nousi vähän huojentuneimmin siivin lentoon.

 

Siitä alkoi pojan ja Eetun yhteinen elämä. Poika ei sitä tietysti tiennyt, mutta Eetu oli hänen kannoillaan aina. Aivan takana tulossa tai matkan päässä suojelemassa. He kokeilivat kaikkea, jokapäivä uusia asioita. Poika oppi uimaan, ajamaan pyörällä, pelaamaan pesäpalloa ja keikauttamaan kärrynpyöriä. Eetu sai käyttää kaiken kekseliäisyytensä pojan pelastamiseksi, ja kun sekään ei riittänyt, otti hän avukseen vanhempien sisarustensa neuvokkuuden. Kaikki se olikin tarpeen kun tuosta pojasta varttui mies.

 

Ehkä oli osin Eetun ansiota että pojasta nimeltä Oiva tulikin lentäjä. Niimpä he sitten lensivätkin yhdessä monta kertaa maapallon ympäri, kumpikin omilla siivillään. Vaikka Oiva ei ollut koskaan nähnyt Eetua, oli hän alkanut tuntea hänet. `Olet ollut todella onnekas`, tapasivat ihmiset sanoa Oivalle, kun hän kertoi heille huimista seikkailuistaan. Aina silloin outo lämpö valtasi Oivan mielen, ja hän tiesi, vaikkei tiennyt miksi, ettei se ollut pelkkää onnea. Hän oli alkanut uskoa että se oli jotain muuta, joku muu.

 

Lopulta Oivasta tuli vanha ja hän kuoli. Itsekin jo vanhentunut Eetu istui, kuten usein, Oivan haudalla ja kertoi enkeliystävälleen elämästään Oivan kanssa sekä siitä suuresta perheestä jonka Oiva oli jättänyt jälkeensä. Juuri kun hän vaikeroi että `se pojanpoika on aivan mahdoton, en millään tahdo enää ehtiä sen perään näillä vanhoilla siivilläni`,lensi ohitse nuori enkeli poika. Poika pysähtyi nuo sanat kuultuuaan heti ja riensi vanhan Eetu enkelin luo. `Minä voin auttaa!´ se hihkui.

Siitä alkoi taas uuden enkelin ura, suojelusenkelin nimeltänsä Oiva.
 
 
Hyvää Joulua ja Onnea uudelle vuodelle kaikille Karaijan ystäville!
 
Maarit Lassila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti