maanantai 3. joulukuuta 2012

Lähikuvassa Taidemaalari Terttu Isoranta

 
 
 
Jo ensimmäinen tapaaminen nykyään vapaana taiteilijana toimivan Terttu Isorannan kanssa sujui minusta kuin olisimme tuttuja vuosien takaa. Taiteilija Terttu Isoranta on lämmin ja ihastuttava ihminen. Ei siis ihme että myös Menninkäisten on ollut helppo lähestyä häntä ja saada hänen avullaan äänensä kuuluviin ja onhan Isoranta myös mainonnan ja markkinointiviestinnän sekä somistuksen ammattilainen.
 
 
Nykyään Helsingissä asuvan Terttu Isorannan maalauksia on nähty kotimaisissa näyttelyissä aiemminkin ja tekeillä on myös kirja Menninkäisistä. Annetaanpa siis ammattilaisen itse kertoa aiheestaan:
 
 


Merkkejä menninkäisistä näkyi jo kansakoulua käydessä. Ensimmäinen muistamani kohtaaminen menninkäisten kanssa tapahtui 50-luvun lopulla Sysmässä. Koulujenvälisissä henkisissä kilpailuissa piirsin menninkäisen, joka toi minulle voiton kisassa. En tosin silloin osannut nimetä sitä menninkäiseksi. Se vaan oli ja asui metsässä.
 
Hahmo jäi elämään ja piirtyi isonenäisenä koulukirjojeni marginaaleihin ja myöhemmin
työelämässä se ponnahti usein palaverimuistioiden valkoisiin aukkoihin.
 
Matkan varrella tuli maalattua monenlaisia hahmoja, mutta isonenäiset nostivat päätään aina silloin tällöin. Kunnes sitten 90-luvulla kuulin takaani tomeran kysymyksen: ”Autatko meitä? Tahdomme ihmisten ilmoille!” Menninkäiset siinä tekivät tuloaan. He tarvitsivat tulkin, joka välittäisi heidän sanomansa ja kuvansa ihmisille näkyviksi. Olivat kai puhutelleet minua näin jo vuosikausia.
 
Niin maalasin ensimmäisen menninkäisen. Ja sen jälkeen toisen ja kolmannen …
ja seitsemännen … ja kuudennenkymmenennenkahdeksannen … jne … ja työ
menninkäistaajuudella jatkuu.


 


”Pysähdy!
Katso!
Kuuntele!
Ota vastaan sanottavani!
Ilo. Valo. Rakkaus.
Salaisuuteni.
Tulen ehkä mukaasi.
Sinun arkipäivääsi.
Tutustutaan!
Ja pian olemme erottamattomat.”
 
Terttu Isoranta
 
 
 
Menninkäistaajuudella 01.- 30.12. 2012 Karaijassa 6.12. ja 24.- 26.12. suljettu.
Auki ti-pe 11-18, la- su 11-16, TERVETULOA!
ML1 kommentti:

  1. Moi
    Menninkäiset olivat kerrassaan upeita. Löysin niistä jo omakuvanikin sillä samanlaisi hahmoja menninkäisten maailmassa on kuin muuallakin.
    -Jorma Partanen-

    VastaaPoista