sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Suomalaiset soturit ja myytti viinapäästä

Hienon Prisma dokumentin ansiosta kiinnostuin  MAO- A monoamiinioksidaasi A entsyymistä eli Soturigeenistä. Sain selville että suomalaistutkimusten mukaan meistä jopa 60% :lla on tuo aivojen mielialakemikaaleja ( dopamiinia, nor- adrenaliinia ja seratoniinia ) hajottava geeni. Kun tähän vielä lisätään suomalainen runsas alkoholin kulutus ja poikkeavuudet sokeriaineenvaihdunnassa, on oikeastaan ihme että murhia ei tehdä vielä enemmän.

Kuten tiedetään luonnolla on taipumus hakeutua tasapainoon, mitä luonnonmukaisempi, sitä tasapainoisempi, mikä tahansa. Siksi me ihmisetkin tarvitsemme sekä Oksitosiinia, että Testosteronia, miehet ja naiset vähän eri määriä. Oksitosiini on yhdeksästä aminohappomolekyylistä muodostunut hormoni jolla on runsaasti mukavia ominaisuuksia, sitä tarvitsemme erityisesti me naiset mm. synnytyksessä, mutta se lievittää pelkoa ja ahdistusta myös miehissä. Sen suurempi esiintyminen meissä naisissa näkyy myös parempana kykynä empatiaan.

Testosteronia taas tehtailevat miehet, kymmenkertaisesti meihin naisiin verrattuna. Paitsi ulkoisia miehisiä ominaisuuksia, testosteroni lisää myös agressiivisuutta ja sukupuoliviettiä. Molempia siis tarvitaan tasapainon löytämiseen, ihmiselle itselleen ja kokonaiselle yhteiskunnalle.

Ihmisen käyttäytymiseenhän vaikuttavat sekä geeniperimämme että ympäristön antamat kasvuolosuhteet. Kuten Prisma dokumentissa esiintynyt amerikkalainen tutkija kertoi, tappajan geenit eivät yksin tee tappajaa, myös olosuhteet joihin sellainen lapsi syntyy, vaikuttavat asiaan olennaisesti. Dokumentissa esitettiin kuitenkin epäilys että onko meillä asian suhteen kuitenkaan paljon valinnanvaraa jos siis satumme syntymään huonoihin oloihin Soturigeenin kanssa?

Haluaisin uskoa että on, ei ehkä yksittäisellä ihmisellä, mutta tässä kohtaa meidän täytyy herättää sosiaalinen yhteiskunnallinen omatunto, ja varsinkin täällä Suomessa! Sokeriaineenvaihdunnan häiriöt ovat aina vain yleisempiä ja niiden on todettu lisäävän agressiivisuutta. Alkoholi taas lisää testosteronin tuotantoa, mikä lisää agressiivisuutta. Meidän suomalaisten perintötekijöillä ei paljon tässä asiassa juhlita. Kun Soturigeeniset ja poikkeavista sokeriaineenvaihdunnoista kärsivät kansalaisemme kumoavat maljoja on siitä leikki ja juhla kaukana. Siinä on sellainen coctaili että tilastoja ei tarvitse enää ihmetellä. Hyvät kansalaiset keskustelua alkoholin kulutuksesta tarvitaan, suomalainen viinapää on myytti! Olemme kaikki vastuussa väkivallan lisääntymisestä!

Rakkautta ja rauhaa meille kaikille.

ML

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti