torstai 6. syyskuuta 2012

Karaijan kesä

Karaijan kesä oli auringon paistetta, ruusuja ja punahatun kukkia, naakkojen pesiä savupiipussa, iloisia ihmisiä, innostusta ja ihastusta, yleistä ideoiden ilotulitusta. Kesä avattiin kesänäyttelyllä juuri kun vuoden vanhan rautatieomenapuun valkoiset kukat aukesivat. Inkoo täyttyi kesäihmisistä, heistä jotka muuttavat maalle koko kesäksi ja toisista jotka ajavat ohi tai purjehtivat laituriin. Karaijaan tultiin katselemaan, seurustelemaan, ihastelemaan, inspiroitumaan, tai ihmettelemään, toiset tositarkoituksella, toiset sattumalta. Jotkut kupilliselle kahvia.

Yksi huomasi vanhan suksen kattoparrussa, toinen tutun maiseman Snappertunasta. Aika moni löysi uuden lempi pipon, kupin, kipon, korun, mekon, taulun tai tyynyn. Matkailijat löysivät tuliaisia ja juhliin kutsutut lahjoja. Monen silmissä loisti löytämisen ja oivaltamisen ilo. Kehuimme itseämme  kansaksi jolla on mielikuvitusta ja taitoa käyttää sitä. Toisen ihmisen käden jälki on aina käden ojennus, tässä olen, mukava tutustua! 

Loppukesällä nautittiin sadonkorjuusta, korjattiin sekä henkisiä että kulinaristisia hedelmiä. Juhlittiin hieno ilta yhdessä taidetta, tanssia ja laulua, monenlaisia eläviä elämyksiä. Sytytettiin elokuun ilta tuleen!

Siinä sivussa kerrottiin kuulumisia ja parannettiin maailmaa. Toiset tutustuivat ensi kertaa, jotkut löysivät toisensa uudelleen, kauan kadoksissa olleita sukulaisiakin löytyi. Vanhan navetan suojissa vaihdettiin monenlaisia ajatuksia, itkettiin ja naurettiin, elämälle.

Olin koko kesän kiven sisällä, silti en vaihtaisi päivääkään pois. En antaisi pois yhtäkään kohtaamista, uutta ihmistä tai vanhaa ystävää. Joka päivä oli mukava päivä. Tuskin maltan odottaa ensi kesää. Syksy on täynnä suunnitelmia ja uusia ideoita. Viimeinenkin tila takahuoneesta laitetaan kuntoon ja avataan jouluksi kaikille kävijöille. Karaijalla on galleria, kammari ja pian myös keittiö.

Kiitos kaikille mukana olleille hienosta kesästä!

Parhaillaan Karaija kylpee väreissä, Roxu Janssonin elämänpituisessa taiteessa, tervetuloa!

Karaija on auki syyskuussa pe 11- 18, la- su 11- 16.
Lokakuussa la 11- 16
Marraskuussa pe 11- 18, la- su 11-16
Joulukuussa ti- pe 11- 18, la- su 11- 16

ML

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti