maanantai 2. kesäkuuta 2014

Meri elää Karaijassa


Täysi- ikäinen ( 18v.) Galleria Karaija juhlii tänä kesänä arvokkaasti suolaveden tuoksussa ja merituulen puhalluksessa. Upeiden taideteosten kauniiden pintojen ja värien alla virtaa myös vakavampi pohjavirtaus, ajatus Itämeren tilasta tänään ja tulevaisuudessa. Tämän näyttelyn tuotolla olemme myös mukana WWF:n Merenneito projektissa. Tahdomme tehdä hyvää tuolle Atlantin pienelle sivumerelle joka on 1600 km pitkä ja keskileveydeltään 190 km leveä, matala ( keskisyvyys 54 m) ja vähäsuolainen meri. Se tarvitsee meitä!


Kutsun siis tänä kesänä kaikki, paitsi katsomaan hienoa kesänäyttelyämme, myös mukaan Itämeren suojelutyöhön! Erilaisia tapoja löytyy lukemattomia, Saariin ja majakoille pääsee vapaaehtoistöihin, erilaisia kummi- ja muita tukimuotoja löytyy jokaiselle kukkarolle sopivia. Tärkeimpänä kaikista, jokainen voi tehdä jotain, kerätä roskan tai tehdä vaikka havaintoja uusista lintu- tai kasvilajeista. Meri on meille suomalaisille väylä maailmalle, se on myös maailman väylä meille. Säilytetään tuo suuri vapauden symboli tuleville sukupolville elävänä!

Merta seilaavat tänä kesänä taiteilijat: Kari Alakoski, Marja Hepo- Aho, Merihelena Leskinen, Hanne Juga, Eila Oksanen, Elisa Heinonen, Susanna Suikkari ja Maarit Lassila sekä kaikki muut Karaijan käsityöläiset ja taiteilijat. Merihelena Leskinen juuri tällä hetkelläkin kirjaimellisesti. Taiteilija esittelyjä tulee tässä vielä kesän mittaan lisää, nyt vain muutama kuva ensimmäisestä ripustuksesta ja avajaisista. Kesänäyttelyn tapaanhan me myymme teoksia myös heti mukaan, joten työt vaihtuvat vielä kesän mittaan, jos haluat varmasti nähdä kaikki alkumeren aarteet kannattaa kiirehtiä!

 
Teoksia voi hankkia myös Taidelainaamomme kautta!

Tänä kesänä Rautatieomenapuun kukinta oli supernopea, ajoitus kyllä täydellinen, mutta dagen efter kukinta oli jo ohi.

Kaksi " lasi-miestä" vas. Seppo Kolehmainen ja Kari Alakoski, tekniikoissa riitti ihmeteltävää.

Kari Alakosken oppilas ja uskomaton taituri Marja Hepo- Aho

Näyttelyvieraita ja taiteilijoita helteisenä päivänä vas. Jouko Rantanen, Jorma Partanen, Aarne Lahtinen ja taiteilija Eila Oksanen
Karaija on auki ti- pe 11-18, la-su 11-16 TERVETULOA!

ML

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti