perjantai 15. marraskuuta 2013

Taiteilijat lähikuvassa

 
Kristiina Koskimies- Soininen on Helsingin yliopistosta valmistunut biologi. Ennen kuin taiteen tekeminen vei hänet kokonaan, ehti hän työskennellä tutkijana Helsingin yliopiston kasvitieteen laitoksella ja tulla äidiksi kolmelle lapselleen. Lapsesta asti piirtänyt ja maalannut Kristiina piti ensimmäisen näyttelynsä vuonna 1986 ja sen jälkeen niitä onkin kertynyt komea määrä, toinen jo täällä Karaijassakin. Kristiina maalaa tekstiilivärein sienellä, siveltimellä ja sormin kankaalle. Inspistä töihinsä hän on hakenut kaukaa japanilaisilta mestareilta ja tankarunoudesta. Tasapainoisuutta ja rauhaa maalauksiin tarttuu kuitenkin luultavasti eniten hänestä itsestään. On todella taito osata pelkistää lintu niin, että sen luonne ja liike silti säilyy, vaikka detaljit ovat poissa, Kristiina sen osaa. Tämän erityisesti saaristoluontoa kuvaavan taiteilijan linnut pesivätkin meillä Karaijassa varmasti myös jatkossa.
Kristiina Koskimies- Soinisen töistä lisää; www.kolumbus.fi/siipipeili
 
 
 
Tämä toinen Lohjalla asuva taiteilija, Alla Kerisalo, jakaa kiinnostuksen saaristoluontoon Kristiina Koskimies- Soinisen kanssa. Alla on opiskellut Ateunemissa ja pitänyt lukuisia näyttelyjä vuodesta 1988 alkaen. Öljy- ja pastellimaalauksien lisäksi Alla tekee myös veistoksia eri materiaaleista. Niistä on tässäkin näyttelyssä mukana kaksi puusta tehtyä. Meri kiehtoo Turun saaristossa kesiään viettävää Alla Kerisaloa. Maalauksiinsa hän on ikuistanut voimakkaita valoja saaristosta. Herkkyyttä taas voi ihan koskettaa puisessa veistoksessa joka on löytö Lohjan saaresta. Alla Kerisalo maalaa myös ikoneja.
Länsi- Uudella maalla Alla Kerisalo tunnetaan myös Taiteilijaseuran toiminnasta sekä Lohjan seurakunnan ohjaajana "Avoin ateljee" ryhmissä.
 
Aava- Ulappa Kristiina Koskimies- Soinisen ja Alla Kerisalon näyttely on esillä meillä Karaijassa 24.11. saakka pe 11-18, la- su 11-16 TERVETULOA!
 
ML

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti