keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Lähikuvassa taidemaalari Kenneth Rosenlund 
Lintu- ja luontokuvataidemaalari Kenneth Rosenlund syntyi 19.02.1981 Närpiössä taiteilijan pojaksi. Isänsä opissa Kenneth kasvoi jo pienestä kuvantekemisen maailmaan. Ensimmäisen oman näyttelynsä hän piti jo 16 vuotiaana. Kennethille itselleen on aina ollut luonto ja varsinkin linnut sydäntä lähellä. Ulkona liikkuminen on hänelle elämäntapa. Luontevasti ne yhdistyivät kuvantekemiseen.
 
Nuoresta iästään huolimatta Kenneth on taiteilijana jo vanha, hän on maalannut ja piirtänyt niin kauan ja paljon. Kenneth Rosenlund on myös saavuttanut hyvin luontoyleisöä, hänet on palkittu Bird Life lintupiirtäjäkilpailuissa, hänen töitään on nähty luontolehdissä, lukuisissa näyttelyissä ympäri Suomen sekä myös television kotimaisissa luonto-ohjelmissa.  Viime kesänä Kenneth oli mukana Tammisaaren luontokeskuksen uudistustöissä ja maalasi sinne taiteilija Jari Kostetin kanssa seinämaalauksia. 
 
Meillä Karaijassa on ollut ilo seurata Kennethin uraa jo usean vuoden ajan. Jännityksellä odotan aina uusia töitä ja koskaan ne eivät ole tuottaneet pettymystä, Kenneth maalaa aidosta rakkaudesta aiheisiinsa ja se näkyy. Varsinkin suoraan ulkona, ( joskus talviaikaan autossa) maalatut akvarellit ovat niin herkkiä ja luontevia, että niiden kautta voi katsojakin eläytyä samaan hetkeen jonka taiteilija on kokenut, katsella taiteilijan silmin. Se on jotakin mitä kamera ei pysty välittämään. Lieneekö viehättävän Mikaela vaimon ansiota että maalauksissa nähdään tällä kertaa myös paljon romanttisen kauniita sävyjä ja tunnelmia.
 
Kenneth Rosenlundin taiteelle on ehdottomasti oma paikkansa nyt ja tulevaisuudessa. Hänen työnsä jatkaa pitkää ja kunniakasta luontomaalauksen perinnettä. Nämä maalaukset tarjoavat meille kaupungistuville ja kiireisille ihmisille sen kaivatun raikkaan tuulahduksen aidosta suomalaisesta luonnosta.
 
Myötätuulta ja Vastavaloa  02.- 25.11. 2012 Galleria Karaija
 
Auki : PE 11-18, LA- SU 11-16
 
TERVETULOA!
 
ML

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti