tiistai 13. tammikuuta 2015

Uusi vuosi ja vielä kerran vanhoja kujeita


On aika taas avata uusi vuosi, mutta ennen kuin pukataan se kunnolla vauhtiin, haluan vielä jakaa parhaita paloja kuluneelta vuodelta. Vuoden 2014 aloitti vierailu Helsingissä, kutsusta saimme viedä Karaijan kaupunkiin, sympaattiseen Galleria Mariaan. Omat näyttelyt polkaistiin käyntiin komeasti maailmanmatkaaja, tutkija ja multitalentti Seppo Kolehmaisen juhlanäyttelyllä ja uskomattomilla tarinoilla maailman meriltä. Enteellisesti, sillä kesäksihän oli tiedossa purjehdusta Elävällä merellä. Siinä välissä ehdittiin silti katsella vielä Kenneth Rosenlundin lintuja ja tutkia Floraa ja Faunaa toukokuun puutarhanäyttelyssä. ( Maisa Martikainen, Eeva Tarkio, Johanna Vireaho ja allekirjoittanut). Musiikki tarjonnasta huolehti keväällä Fredrik Furu hienojen Susanna Remahlin maalausten kera.

Elävällä merellä ( Elisa Heinonen, Merihelena Leskinen, Eila Oksanen, Hanne Juga, Marja Hepo-Aho, Kari Alakoski, Susanna Suikkari ja allekirj.)  purjehditiin sitten koko kesä ja Karaijassa ennätys suurella miehistöllä, kun Workshopkin saatiin avattua. Meri on meille suomalaisille rakas, se tuli selväksi kaikista tarinoistakin joita yleisö anteliaasti kertoi. Kesällä kuultiin myös kamarimusiikkia Meri ja musiikki festareilla, vietettiin ihana kesäpäivä Taidetorilla ja juhlittiin kesän kypsymistä Taiteen päivällä. Workshopistakin sai koko kesän kahvia ja kuppikakkua, siellä viihdyttiin keramiikka kursseilla ja Pentti Hildènin konsertissa.

Syyskuun lempeässä lämmössä nähtiin sitten tauon jälkeen taas, tavallista suurempi valikoima lintuja, vanhoilta mestareiltamme ja muutamalta uudenmalta yllättäjältä. ( Kristiina Koskimies- Soininen, Jenny Moed- Korpela, Hanna Aalto, Risto Lammin- Soila, Pekka Saikko, Kenneth Rosenlund, Esko Railo, Johannes Nevala ja tietysti Tom Björklund) Lokakuussa valmistauduttiin joulunäyttelyihin, jotka avattiin tänä vuonna 22.11. nimillä Valon Juhla ( Jaana Heikkinen ja allekirj.) sekä Piparkakkutalossa ( kaikki Karaijan käsityöläiset). Näin saatiin vuosi paketoitua valoisan iloisesti.

Tulevana vuonna haluan erityisesti panostaa juuri siihen, iloon ja leikkimielisyyteen. Kuten viimeaikaiset tapahtumat Ranskassa ikävästi sen meille osoittivat, kulttuuri ja sananvapaus eivät ole itsestäänselvyyksiä, niitä on syytä puolustaa. Sitä työtä teemme jatkossakin myös Galleria Karaijassa. Synkistelyt saavat silti riittää, sillä yksi parhaimmista tavoista saattaa erilaisia ihmisiä yhteen ja murtaa vastakkain asettelujen muureja, on yhteinen ilo ja huumori, sellainen meille kaikille ominainen inhimillisyys. Siihen tähtää etenkin kesänäyttelymme, jonka teema on tänä vuonna Lapsuuden kesät. Näyttelykalenteri kilahtaa käyntiin tosin jo ennen sitä, mm. linnuilla ja ilmaisuvoimaisilla naisilla. Vielä ei paljasteta ihan kaikkea, mutta sen voin luvata, että meille rakas luonto pysyy aina vierellämme ja loppuvuodeksi on vielä luvassa pieni leikkimielinen kaksinkamppailukin teemalla Kulta-aika vastaan Nykyaika.

Toivotan teidät kaikki siis taas sydämellisesti tervetulleiksi meille Galleria Karaijaan tänäkin vuonna 2015, lupaan tarjota teille parasta.

 

Fredrik Furu & Susanne Remahlin maalaukset
 
Galleria Maria ja galleristi Marja Haavisto

Seppo Kolehmainen

Flora & Fauna

Elävä Meri

Marina Palander ja ateljee workshopissa

Käsittämättömän uskomaton ruusu
Musiikkiopiston kenraaliharjoitus

Taiteiden päivää

Art of Cakes

Keramiikkaa Sirpa Rahtu
 
                                                          Linnut Karaijassa
 

Valon juhla
 
Piparkakkutalossa

 
TERVETULOA!
ML
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti