maanantai 3. helmikuuta 2014

Uusia tuulia luvassa


Tulevaisuuden ajatteleminen on hauskaa. Siihen sisältyy aina toive siitä, että kaikki sujuisi jotenkin entistäkin paremmin ja unelmat toteutuisivat tai ainakin jotain iloisesti yllättävää tapahtuisi. Viime aikojen ennustukset ainakin teknologisen kehityksen osalta ovat huimia, tulevaisuudessa voimme ehkä pukea yllemme laajennetun tietoisuuden ja kuljettaa mukanamme henkilökohtaista tietokonetta joka mittaa hyvinvointiamme. Voimme tutustua geenikarttaamme käymällä apteekissa, printata ruokaa ja kloonata sukupuuttoon kuolleita lajeja. Yksi hauskimmista oli ns. hämähäkkimies sovellus, ja se on jo tehty. Hyönteisen jaloista oli mallinnettu eräänlainen karvateippi, jonka avulla ihminen voi liimaantua vaikka oman painonsa varaan. Avoimelle mielelle tulevaisuus tuo monenlaisia mahdollisuuksia.

Galleria Karaijassakin on taas tehty tulevaisuuden suunnitelmia. Tänä vuonna on edessä niin monenlaista mukavaa että tuskin maltan odottaa. Meillä on taas mainio kokoelma kokeneita taiteen ja kulttuurin tekijöitä ja sitten nuoria ja raikkaita uudistajia. Karaijassa vallitsee taas vapaa luomisen ilo. Vuosi aloitetaan perinteisesti inkoolaisin voimin, tällä kertaa maailman matkaaja ja mielenkiintoisten tarinoiden pohjaton kaivo, Seppo Kolehmainen avaa ihan pian ( 28. 2 ) näyttelyvuoden. Maalis- huhtikuun välissä saamme myös vieraiksi muusikko Fredrik Furun ja kuvataiteilija Susanne Remahlin. Siitä seuraa lintuja ja tyttöjen toukokuu, sitten ollaankin jo kesässä, jonka teema on tänä kesänä Elävä meri. Sen aikana kuulemme taas upeaa musiikkia Meri ja musiikki festareilla, syömme illallisilla ja taiteilemme lasten kanssa. Loppuvuodelle on vielä suuri upea lintunäyttely ja tietysti valonjuhla joulunäyttely.

Juuri tällä hetkellä meillä on mielenkiintoinen uusi yhteistyön kukka täydessä kukassaan helsinkiläisessä Galleria Mariassa ( Mariankatu 14) jossa esittelemme Karaijaa kaupunkilaisille. Galleria Marian galleristin Marja Haaviston aloitteesta kokeilemme luultavasti jotain ihan uutta Suomessa, taidegallerioiden välistä yhteistyötä. Suomen taidemarkkinat ovat hyvin pienet ja siitä johtuen galleriat ovat perinteisesti vaalineet sisältöjään aika mustasukkaisestikin. Ammattitermein on puhuttu talleista, niin kuin taiteilijat olisivat hevosia talleissaan. Haluamme Marjan kanssa olla uudistamassa tätä ajattelutapaa, taiteen perusolemukseen mielestäni kuuluu vapaus, luomisen vapaus ja tulkinnan vapaus. Hevostenkin täytyy siis saada laukata vapaasti. Koska kuvataidekin on mielestäni kommunikaatiota, se puhuttelee samaa kieltä puhuvia ja vapaana se löytää parhaiten tiensä oikeaan osoitteeseen.

Toivotan siis kaikki tervetulleiksi Karaijan kevääseen! Galleria Marian näyttelyyn voi tutustua lauantaihin 22. 2. asti. www.galleriamaria.fi facebook GalleriaMaria

 

Niin ja tänä kesänä Karaijan ystäviä palveleekin koko upea 200 vuotta vanha navetta!

TERVETULOA!

ML

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti