sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Suomi 100 vuotta, tehdään yhdessä hyvää!

Suomineito täyttää pian sata kasvun ja kehityksen vuotta. Me suomalaiset olemme vaeltaneet tänne idästä, lännestä ja etelästä, ensimmäiset jo ennen jääkautta 10 000 vuotta sitten! Olemme taistelleet sodissa vihollisia ja toisiamme vastaan, olemme koonneet voimamme ja varallisuutemme, jopa kansan vihkisormukset, yhteisen unelman, vapauden ja itsenäisyyden puolesta. Olemme ruokkineet karjan ja koululaiset, evakot ja pakolaiset. Olemme uskoneet uuteen aamunkoittoon täällä pimeällä ja pohjoisella pallonpuoliskolla niin lujasti, että olemme onnistuneet luomaan yleisen oppivelvollisuuden ja yhden maailman parhaimmista ja tasa-arvoisimmista koulutusjärjestelmistä. Suomi on tutkimusten mukaan maailman vakain valtio ja turvallisin maa jossa on maailman paras hallinto. ( lähde; The Fund for peace, World Economic Forum, Legatum Istitute)

Suomalainen mies on raivannut suonsa ja murtanut jäänsä, rakentanut teitä ja tietoliikennettä, traumatisoitunut ja alkoholisoitunut, raitistunut ja rikastunut. Suomalaisen miehen rinnalla on elänyt suomalainen nainen. Suomalainen nainen on ollut tarvittaessa myös mies, hoitanut ja korjannut, kasvattanut ja kouluttanut, asettanut muut itsensä edelle ja edellä käynyt, miehensäkin ansiosta. Suomi on maailman toiseksi tasa-arvoisin maa. ( World Economic Forum)

Suomalainen on liikkunut, mutta Suomi on pysynyt paikallaan. Nyt Suomea juhlitaan aikana jolloin vaarallinen nationalismi tarjoaa liian yksinkertaisia ratkaisuja vihan ja pelkojen purkamiseen. Itse en suostu luovuttamaan isänmaallisuuttani sellaisten tunteiden tuhottavaksi. Minulle isänmaani Suomi on sisukkaiden ja maanläheisten ihmisten maa, jossa on uskottu oikeisvaltioon ja sivistykseen. Yksinkertainen onni löytyy nöyryydestä ja uskosta, tasa- arvoisesta jakamisesta ja huolenpidosta. Me olemme kärsineet nälkää ja köyhyyttä, olemme olleet apua tarvitsevia ja saaneet apua. Uskon että meillä on nyt myös varaa auttaa niitä joilla asiat on meitä huonommin.


Siksi haluan itsekin osallistua, tarjoan juhlavuoden jokainen kuukausi yhden työni hyväntekeväisyyteen. Työ on myynnissä Galleria Karaijassa Inkoossa, siitä voi käydä jättämässä tarjouksen ja eniten tarjonnut saa sen. Tarjouksen ei tarvitse olla suuri, pääasia on, että teemme jotain hyvää yhdessä. Koko summa menee hyväntekeväisyyteen. Tammikuun työ menee Suomen Luonnonsuojeluliitolle, koska yritykseni on sen kannattajayritys ja uskon että puhdas luonto on meidän suurin vahvuutemme ja rikkautemme.  Haastan myös kaikki muut taiteilijat ja käsityöläiset mukaan, tehdään yhdessä hyvää! 


Ensimmäinen työ on akvarellimaalaus viime vuodelta, se sai alkunsa sotaveteraanien kertomuksista, joiden mukaan moni heistä oli nähnyt sodan kauhujen keskellä, metsässä näyn enkelistä. Se on kehystetty ja sen koko on n. 45 x 50 cm kehyksen kanssa. Aikaa tarjousten jättämiseen on helmikuun loppuun saakka ja tarjouksen, sekä yhteystiedot voi käydä jättämässä Karaija WorkSHOP:iin, koko summa menee lyhentämättömänä Suomen Luonnonsuojeluliitolle. Karaija WorkSHOP on auki ke-pe 12-17 ja lauantaisin 11-15. TERVETULOA!
ML

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti